Edita Group Oyj on myynyt Helsingin Kuninkaantammessa sijaitsevan kiinteistönsä Evlin hallinnoimalle kiinteistökehitysrahasto EAB Value Added Fund III Ky:lle. Kiinteistössä toimii tällä hetkellä sekä Edita Groupin liiketoiminta-alueen Edita Priman tuotantolaitos että muita konsernin ulkopuolisia vuokralaisia. Kiinteistön myynti ei vaikuta Edita Priman toimintoihin tai henkilöstöön eikä kiinteistön muihin vuokralaisiin, vaan kaikki toiminnot jatkuvat ennallaan.

Kiinteistöjen omistaminen ei kuulu Edita Groupin ydinliiketoimintaan, ja siksi se on päättänyt luopua Kuninkaantammen kiinteistön omistuksesta kokonaan. Edita Group tavoittelee Kuninkaantammen kiinteistön myynnillä myös tehokkaampaa pääoman käyttöä. Kuninkaantammen tilojen käyttöä on tehostettu jo aiemmin vuokraamalla siitä osia ulkopuolisten käyttöön.

”Kehitämme Edita Groupin strategiaa järjestelmällisesti tavoitteenamme liiketoiminta-alueidemme toiminnan vahva tukeminen. Kiinteistöjen omistaminen ei tue tätä tavoitettamme. Siksi on järkevää siirtää Kuninkaantammen kiinteistön omistajuus yritykselle, jonka toimintojen ytimessä on kiinteistöjen kehittäminen”, sanoo Edita Groupin va. toimitusjohtaja, talousjohtaja Kristiina Kujala.

”Evlin kiinteistökehitysrahasto EAB Value Added Fund III:n sijoitusstrategiaan kuuluu varasto- ja pienteollisuuskiinteistöjen omistaminen pääkaupunkiseudulla. Olemme iloisia voidessamme hankkia tämän Kuninkaantammessa sijaitsevan suuren kiinteistön, jossa on jo joukko vakaita vuokralaisia. Rahaston tavoitteena on kehittää kiinteistöä edelleen”, kertoo Evlin kiinteistörahastoista vastaava johtaja Jaakko Ristola.

Kuninkaantammen kiinteistö valmistui vuonna 1975. Se toimi Edita-konsernin pääkonttorina vuoteen 2017 asti, jolloin pääkonttori siirtyi nykyiseen toimipisteeseen Helsingin Kalasatamaan. Kuninkaantammeen jäi vain Edita Priman tuotantolaitos. Rakennusten vuokrattava pinta-ala on noin 20 000 m2 ja tontin laajuus 5,4 hehtaaria.

 

Lisätietoja:

Kristiina Kujala
va. toimitusjohtaja, talousjohtaja
Edita Group Oyj
040 0761 752
kristiina.kujala@editagroup.com