Edita Group Oyj tiedotti kesäkuussa myyvänsä tytäryhtiö Edita Prima Oy:n pohjoismaiselle viestintäratkaisujen tarjoajalle PostNord Strålforsille. Tuolloin todettiin, että yrityskauppa on ehdollinen Kilpailu- ja kuluttajaviraston (”KKV”) hyväksynnälle. Edita Group Oyj:n ja PostNord Strålfors Oy:n välinen kauppakirja allekirjoitettiin 9.6.2023.

KKV on tänään ilmoittanut pitävänsä tarpeellisena jatkaa yrityskaupan kilpailuvaikutusten selvittämistä. Jatkokäsittely voi kestää enintään 69 työpäivää, ja markkinaoikeus voi pidentää jatkokäsittelyaikaa korkeintaan 46 työpäivää. Jatkokäsittelyssä KKV voi hyväksyä yrityskaupan sellaisenaan, määrätä ehtoja sen hyväksymiselle tai esittää, että markkinaoikeus kieltää kaupan.

”KKV:n jatkokäsittely ei vaikuta Edita Priman toimintaan. Yhtiö jatkaa työtään painetun ja digitaalisen asiakasviestinnän palvelujen parissa tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa, samaan tapaan kuin tähänkin asti. Vasta KKV:n hyväksyttyä kaupan voimme aloittaa yrityskauppaan liittyvien järjestelyjen ja toimenpiteiden suunnittelun yhdessä ostajan kanssa”, toteaa Edita Group Oyj:n va. toimitusjohtaja, talousjohtaja Kristiina Kujala.


Lisätietoja:

Kristiina Kujala
va. toimitusjohtaja, talousjohtaja
Edita Group Oyj
040 0761 752
kristiina.kujala@editagroup.com

 

Edita Group

Edita Group auttaa asiakkaitaan viestimään tehokkaammin ja tuottaa asiakkaidensa käyttöön luotettavaa tietoa niin painettuna kuin digitaalisesti.

Konsernissa on kolme liiketoiminta-aluetta: Edita Prima on erikoistunut yritysten ja organisaatioiden asiakasviestinnän palveluihin. Edita Publishingiin kuuluvat Edita Oppiminen ja Edita Lakitieto tuottavat opettajien ja juristien työn tueksi oppimateriaaleja, verkkopalveluita, kirjoja ja koulutuksia. Yhtiön liikevaihto 18 kuukauden pituisella tilikaudella 1.1.2021–30.6.2022 oli yhteensä 87,3 MEUR, ja sen palveluksessa on noin 200 henkilöä.

www.editagroup.com

 

PostNord Strålfors Oy

PostNord Strålfors kehittää ja tarjoaa viestintäratkaisuja, jotka tarjoavat yrityksille, joilla on paljon asiakkaita ja toimittajia, täysin uusia mahdollisuuksia luoda vahvempia ja henkilökohtaisempia asiakassuhteita. Digitaalisen alustamme avulla tarjoamme saumattoman viestinnän vastaanottajan käyttämästä kanavasta riippumatta. PostNord Strålfors on osa PostNord-konsernia, joka on johtava viestintä- ja logistiikkapalvelujen tarjoaja Pohjoismaissa. PostNord Strålfors toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Vuonna 2022 yhtiöllä oli noin 700 työntekijää, ja sen liikevaihto oli noin 2,1 miljardia Ruotsin kruunua.

www.stralfors.fi